• Railport Brabant

Railport Brabant is een multifunctionele railterminal gelegen in Tilburg. Railport Brabant maakt spoorvervoer tussen Tilburg en bestemmingen in geheel Europa/Azie mogelijk. Voor elke vervoersvraag is een oplossing voorhanden. Samen met Barge Terminal Tilburg vormt Railport Brabant een trimodaal cluster dat garant staat voor maximale flexibiliteit en vervoerszekerheid.
 

Railcargo door Europa en v-v China

Naast de dagelijkse goederenstroom tussen de Rotterdamse Haven en de Tilburgse logistieke hotspot, maakt Railport Brabant het ook mogelijk goederen verder Europa en China  in te vervoeren. Waar in veel landen de waterwegen niet toereikend zijn, beschikt een groot aantal landen in Europa/Azië wel over een goed railnetwerk. Om grotere volumes over middellange afstanden te vervoeren, is het spoor de ideale oplossing. Door de strategische ligging van Railport Brabant vormt de terminal een prima uitgangspunt voor treinvervoer van en naar Centraal Europa.

Zo kwam recentelijk een directe spoorverbinding tot stand tussen Tilburg en China. Hierdoor is het mogelijk om binnen 15 dagen goederen vanuit  Chengdu China via Railport Brabant met connectie naar Port of Rotterdam het Europese continent in te vervoeren. Vanwege elektrificatie dit jaar van het inkomend spoor is het mogelijk om e-locomotieven te ontvangen op onze terminal sinds het begin van dit jaar.