Filevrij transport van Rotterdam naar Tilburg is sinds de oprichting van Barge Terminal Tilburg (BTT) werkelijkheid geworden. BTT, onderdeel van GVT Group of Logistics, maakte door deze stap het containervervoer vanuit de Rotterdamse haven een stuk efficiënter.
 

Barge transport is ideaal voor Just in Time deliveries

Door gebruik te maken van vervoer per binnenvaart worden JIT (Just In Time) deliveries mogelijk, waarbij de klant kan vertrouwen op gegarandeerde aflevertijden. Daarnaast is vervoer over het water veel milieuvriendelijker dan het traditionele wegtransport.

Besparen in transport en logistiek

Besparing in opslagkosten is een ander voordeel van de Barge Terminal Tilburg. De Rotterdamse haven is een echte overslaghaven waar opslagkosten hoog zijn. Door een container direct per binnenvaartschip naar de Tilburgse barge terminal te vervoeren, kunnen deze kosten aanzienlijk gereduceerd worden. Ook besparingen op het gebied van detention- en demurragekosten behoren tot de voordelen van de binnenvaartterminal. BTT heeft een directe EDI verbinding met de grote carriers, waardoor kosten voor detention direct beëindigd worden op het moment dat lege containers op de terminal worden ingeslagen. Naast het containertransport, biedt BTT haar klanten diverse aanvullende diensten, zoals douaneactiviteiten, gasmetingen en het strippen of stuffen van containers.